Izberite državo, v katero želite dostaviti blago. Stran bomo ustrezno prilagodili, da boste lahko izbrali dostavo in plačali naročilo.

Taco de birria z Maitake

Taco de birria z Maitake

5. Taco de birria s kopijo Maitake

Sestavine za koruzne fritete:

Če je ne dobite, lahko uporabite 170 g navadne koruzne moke.

110 g navadne pšenične moke

200 ml mlačne vode

ščepec soli

Sestavine za surovo govedino:

Sestavine: 800 g govejega govejega hrbta

50 g posušenih gob Maitake

400 g bele čebule

1,5 l goveje juhe

500 g paradižnikove polpe

15 g posušene paprike čili

rdeči vinski kis

sol

poper

mehiški origano

lovorjev list

začimbe

20 g masla

sončnično olje

Sestavine za salso verde:

Vstavite 1 pločevinko paradižnika.

sveže zelene paprike jalapeño

1 bela čebula

1 svež koriander

trsni sladkor

Postopek za koruzne frtalje:

V skledi zmešajte moko in sol. Dodajte vodo in z rokami zgnetite testo, ki se ne lepi na roke, vendar ni preveč suho. Razdelimo na enako velike kroglice, iz njih razvaljamo tanke palačinke in jih na obeh straneh ocvremo v vroči ponvi (1-2 minuti), da se napihnejo in zlato obarvajo.

Palačinke položite v kuhinjsko krpo in pustite, da se kuhajo na pari. Palačinke se bodo lepo zmehčale in bodo enostavne za obdelavo.

Postopek za goveje rezine:

Sušene gobe maitake 30 minut namakamo v vroči vodi. V vroči vodi jih 30 minut odcedimo. Nato jih prepražimo na maslu in odstavimo.

Meso posolite, popoprajte in prepražite na sončničnem olju, da se obarva, ter ga postavite na stran. Nato na maščobi prepražimo drobno sesekljano belo čebulo in dodamo paradižnikovo mezgo.

Meso dajte nazaj v paradižnikovo osnovo in prilijte govejo juho, da bo meso potopljeno, ter dodajte lovorov list, začimbe in mehiški origano (ima močnejši okus kot italijanski).

Sušeni čili namočite v vročo vodo in pustite, da se zmehča. Odstranite semena, zmeljite v pasto z malo rdečega vinskega kisa in vodo, v kateri je bil čili namočen. Dodajte mesu. Kuhajte 2 do 3 ure, dokler se ne zmehča. Meso odstranite, ga razrežite z vilicami in prelijte s paradižnikovo omako.

Nekaj omake dajte na stran, da se palačinke popečejo.

Postopek za salso verde:

V mešalnik dajte paradižnike, sveže zelene jalapeño, belo čebulo, koriander in malo trsnega sladkorja ter zmešajte.

Serviranje:

Palačinke potopite v paradižnikovo omako in jih ocvrite na obeh straneh. Na palačinko položite meso, nariban čedar, drobno narezano rdečo čebulo, svež koriander, salso verde, ocvrte maitake in limeto.

Zahtevnost Število obrokov Čas priprave Skupni čas

Zahtevnost t 4 50 min180 min