Od ponedeljka do petka od 7:00 do 15:00
Če je ne dobite, lahko uporabite 170 g navadne koruzne moke.
110 g navadne pšenične moke
200 ml mlačne vode
ščepec soli
Sestavine: 800 g govejega govejega hrbta
50 g posušenih gob Maitake
400 g bele čebule
1,5 l goveje juhe
500 g paradižnikove polpe
15 g posušene paprike čili
rdeči vinski kis
sol
poper
mehiški origano
lovorjev list
začimbe
20 g masla
sončnično olje
Vstavite 1 pločevinko paradižnika.
sveže zelene paprike jalapeño
1 bela čebula
1 svež koriander
trsni sladkor
V skledi zmešajte moko in sol. Dodajte vodo in z rokami zgnetite testo, ki se ne lepi na roke, vendar ni preveč suho. Razdelimo na enako velike kroglice, iz njih razvaljamo tanke palačinke in jih na obeh straneh ocvremo v vroči ponvi (1-2 minuti), da se napihnejo in zlato obarvajo.
Palačinke položite v kuhinjsko krpo in pustite, da se kuhajo na pari. Palačinke se bodo lepo zmehčale in bodo enostavne za obdelavo.
Sušene gobe maitake 30 minut namakamo v vroči vodi. V vroči vodi jih 30 minut odcedimo. Nato jih prepražimo na maslu in odstavimo.
Meso posolite, popoprajte in prepražite na sončničnem olju, da se obarva, ter ga postavite na stran. Nato na maščobi prepražimo drobno sesekljano belo čebulo in dodamo paradižnikovo mezgo.
Meso dajte nazaj v paradižnikovo osnovo in prilijte govejo juho, da bo meso potopljeno, ter dodajte lovorov list, začimbe in mehiški origano (ima močnejši okus kot italijanski).
Sušeni čili namočite v vročo vodo in pustite, da se zmehča. Odstranite semena, zmeljite v pasto z malo rdečega vinskega kisa in vodo, v kateri je bil čili namočen. Dodajte mesu. Kuhajte 2 do 3 ure, dokler se ne zmehča. Meso odstranite, ga razrežite z vilicami in prelijte s paradižnikovo omako.
Nekaj omake dajte na stran, da se palačinke popečejo.
V mešalnik dajte paradižnike, sveže zelene jalapeño, belo čebulo, koriander in malo trsnega sladkorja ter zmešajte.
Palačinke potopite v paradižnikovo omako in jih ocvrite na obeh straneh. Na palačinko položite meso, nariban čedar, drobno narezano rdečo čebulo, svež koriander, salso verde, ocvrte maitake in limeto.
Zahtevnost Število obrokov Čas priprave Skupni čas
Zahtevnost t 4 50 min180 min