Od ponedeljka do petka od 7:00 do 15:00
Vsi izdelki
Sestavine: 4 fileti postrvi
postrvji kaviar
300 g graha
250 g masla (200 g za masleno omako, 50 g za praženje postrvi)
70 ml smetane
2 žlici sončničnega olja
Sestavine: 60 g posušenih gob shiitake
300 ml vode
200 ml kisa
100 g kristalnega sladkorja
Zmešajte sestavine za slanico - vodo, kis in sladkor - in zavrite. Dodajte na večje kose narezane gobe šitake in na kratko zavrite. Pokrijemo s folijo za živila in pustimo na pari.
Medtem grah kuhajte v vreli vodi približno 1 do 2 minuti in ga ohladite v ledu.
Postrvi ocvrite na olju na srednji temperaturi. Ocvrite jo na koži, ki ste jo prej temeljito osušili. Ko se koža zlato obarva, dodajte kocko masla in jo približno 2 minuti polivajte z maslom.
Na koncu pripravite masleno omako. Šitake iz slanice dajte na stran, tekočino pa ponovno segrejte. Odstavite z ognja in postopoma vmešajte hladno maslo. Pomembno je, da se maslo ne sesiri. Na koncu dodajte malo smetane in stepite. Nastala bo kremasta omaka. Če ni dovolj gosta, moramo dodati več masla.
Postrv serviramo na krožnik, jo prelijemo z omako in dodamo dušen grah, narezane gobe in kaviar po okusu.
Zahtevnost Število obrokov Čas priprave Skupni čas
težje t 4 30 min40 min