Izberite državo, v katero želite dostaviti blago. Stran bomo ustrezno prilagodili, da boste lahko izbrali dostavo in plačali naročilo.

Juha Miso

JuhaMiso

1. Kopija juhe Miso

Sestavine:

Sestavine: 1 l juhe daši

115 g rdeče miso paste

80 g tofuja

25 g morskih alg wakame

1 spomladanska čebula

2 redkvice

sol

Za 1 l juhe daši potrebujemo:

1 rezino morskih alg kombu

1 l vode

1 pest ribjih kosmičev bonito (katsobushi)

50 g posušenih gob shiitake

Postopek:

Sušene gobe shiitake 30 minut namakamo v vroči vodi.

Nato v lonec z vodo za 30 minut dajte morske alge kombu in narezane shiitake. Tik pred vreliščem dodajte kosmiče bonito in pustite, da se vsaj 10 minut razkuhajo. Juho precedite skozi sirovo krpo. Gobe Shiitake dajte na stran, jih sperite in vrnite v juho.

Ponovno segrejte juho daši in dodajte pasto miso tik pred vreliščem. Juhe ne kuhajte več. Juho ponovno precedite in jo začinite s soljo.

V skledo dajte na kocke narezan tofu, alge wakame, sesekljano spomladansko čebulo in na tanko narezano redkev. Prilijte juho.

Težavnost Število obrokovČas priprave Skupni čas

enostavno 4 30 min 50 min