Od ponedeljka do petka od 7:00 do 15:00
Vsi izdelki
Sestavine: 1 l juhe daši
115 g rdeče miso paste
80 g tofuja
25 g morskih alg wakame
1 spomladanska čebula
2 redkvice
sol
1 rezino morskih alg kombu
1 l vode
1 pest ribjih kosmičev bonito (katsobushi)
50 g posušenih gob shiitake
Sušene gobe shiitake 30 minut namakamo v vroči vodi.
Nato v lonec z vodo za 30 minut dajte morske alge kombu in narezane shiitake. Tik pred vreliščem dodajte kosmiče bonito in pustite, da se vsaj 10 minut razkuhajo. Juho precedite skozi sirovo krpo. Gobe Shiitake dajte na stran, jih sperite in vrnite v juho.
Ponovno segrejte juho daši in dodajte pasto miso tik pred vreliščem. Juhe ne kuhajte več. Juho ponovno precedite in jo začinite s soljo.
V skledo dajte na kocke narezan tofu, alge wakame, sesekljano spomladansko čebulo in na tanko narezano redkev. Prilijte juho.
Težavnost Število obrokovČas priprave Skupni čas
enostavno 4 30 min 50 min