Od ponedeljka do petka od 7:00 do 15:00
Vsi izdelki
60 g posušenih gob Agaricus
450 g krompirja
150 g gladke moke
50 g orehov
250 g marelic
100 g sladkorja
20 ml belega vinskega kisa
meta
maslo
ščepec soli
400 g kisle smetane
30-50 g marmelade po okusu
Krompir v lupini skuhajte v osoljeni vodi do mehkega in ohladite. Krompir olupimo in na drobno naribamo, zmešamo z moko in soljo.
V ponvi na maslu prepražimo cele gobe, dodamo oreščke, 50 g sladkorja in pustimo, da karamelizirajo, nato dodamo beli vinski kis.
Marelice razpolovite in jih prepražite v ponvi. Potresemo jih s 50 g sladkorja in karameliziramo.
Krompirjevo testo razdelimo na manjše kose in jih razvaljamo v palačinke, ki jih v suhi ponvi zlato rjavo ocvremo in premažemo s stopljenim maslom.
Za nadev pripravimo kislo smetano z najljubšo marmelado (na primer malinovo, ki smo jo uporabili mi).
Postrežemo s karameliziranimi gobami, marelicami in svežo meto.
Zahtevnost Število obrokov Čas priprave Skupni čas
lahk o 430 min40 min