Izberite državo, v katero želite dostaviti blago. Stran bomo ustrezno prilagodili, da boste lahko izbrali dostavo in plačali naročilo.

Racje prsi s krompirjevimi kroketi v gobjem prahu

Racje prsi s krompirjevimi kroketi v gobjem prahu in omaki iz robidnic

3. Kopija račjih prsi

Sestavine:

Sestavine: 20 g Maitake v prahu

4 račje prsi

450 g kuhanega krompirja

350 g grobe moke

300 g svežih robid

80 g masla

20 g masla za praženje robidnic

olje za cvrtje

2 stroka česna

30 g sladkorja

sol

timijan

Postopek:

Krompir olupimo, narežemo na manjše kocke, skuhamo do mehkega in delno odcedimo. Pustimo le malo tekočine, potresemo z grobo moko, posolimo in združimo v testo. Po potrebi lahko dodajamo moko, dokler se testo ne zlepi. Nato testo na kratko ohladimo.

V ponvi segrejte olje na približno 140 °C. Oblikujte krompirjeve krokete in jih pecite do zlatorjave barve. Še vroče jih povaljajte v gobah Maitake v prahu.

Račje prsi posolite in kožo previdno narežite v mrežico (ne režite skozi meso).

Prsi položite s kožo navzdol v hladno ponev. Nato začnite počasi peči meso na koži (maščobo odstranite in jo uporabite pri nadaljnjem kuhanju). Ko je koža zlata, dodajte maslo, strok česna in timijan ter obrnite prsi z mesom navzdol. Pražite 1 minuto.

Postavite v predhodno ogreto pečico na 180 °C, koža s kožo navzgor, in jo pecite 3 minute. Odstranite meso in ga pustite počivati približno 10 minut. Meso bo doseglo približno 54 °C (srednje pekoče).

Zdaj pripravite omako iz svežih robid. Na maslu popražite robide, dokler se popolnoma ne skuhajo, nato dodajte 30 g sladkorja. Počakajte, da se sladkor raztopi, nato pa ga zmešajte. Omako precedite skozi drobno sito in postrezite.

Postrezite na krožniku.

Težavnost Število obrokov Čas priprave Skupni čas

težje 430 min70 min