Od ponedeljka do petka od 7:00 do 15:00
Sestavine: 20 g Maitake v prahu
4 račje prsi
450 g kuhanega krompirja
350 g grobe moke
300 g svežih robid
80 g masla
20 g masla za praženje robidnic
olje za cvrtje
2 stroka česna
30 g sladkorja
sol
timijan
Krompir olupimo, narežemo na manjše kocke, skuhamo do mehkega in delno odcedimo. Pustimo le malo tekočine, potresemo z grobo moko, posolimo in združimo v testo. Po potrebi lahko dodajamo moko, dokler se testo ne zlepi. Nato testo na kratko ohladimo.
V ponvi segrejte olje na približno 140 °C. Oblikujte krompirjeve krokete in jih pecite do zlatorjave barve. Še vroče jih povaljajte v gobah Maitake v prahu.
Račje prsi posolite in kožo previdno narežite v mrežico (ne režite skozi meso).
Prsi položite s kožo navzdol v hladno ponev. Nato začnite počasi peči meso na koži (maščobo odstranite in jo uporabite pri nadaljnjem kuhanju). Ko je koža zlata, dodajte maslo, strok česna in timijan ter obrnite prsi z mesom navzdol. Pražite 1 minuto.
Postavite v predhodno ogreto pečico na 180 °C, koža s kožo navzgor, in jo pecite 3 minute. Odstranite meso in ga pustite počivati približno 10 minut. Meso bo doseglo približno 54 °C (srednje pekoče).
Zdaj pripravite omako iz svežih robid. Na maslu popražite robide, dokler se popolnoma ne skuhajo, nato dodajte 30 g sladkorja. Počakajte, da se sladkor raztopi, nato pa ga zmešajte. Omako precedite skozi drobno sito in postrezite.
Postrezite na krožniku.
Težavnost Število obrokov Čas priprave Skupni čas
težje 430 min70 min