Izberite državo, v katero želite dostaviti blago. Stran bomo ustrezno prilagodili, da boste lahko izbrali dostavo in plačali naročilo.

Hamburger z mariniranim hericchijem in pečenim česnovim aiolijem

Hamburger z mariniranim hericchijem in pečenim česnovim aiolijem

7. Kopija hamburgerja

Sestavine:

Sestavine: 4 večje posušene gobe Hericium

4 žemljice za burgerje

2 rdeči čebuli

125 g jagnječje solate

60 g kumarice cornichons

Sestavine za marinado:

Olje

rižev kis

sol

sladka paprika

kajenski poper

granuliran česen

Sestavine za česnovi aioli:

Vstavite 1 paličico česna in joioli: 1 paličico česna.

3 jajčni rumenjaki

olje

sol

poper

beli vinski kis

Postopek:

Sušene gobe Hericium namočite v vročo vodo in pustite, da se zmehčajo. Po 30 minutah iztisnite odvečno vodo. Dajte jih v zaprto posodo. Hericium prebodite z vilicami, da bo lažje absorbiral okuse.

Gobe premažite z oljem. Zmešajte rižev kis, sol, sladko papriko, kajenski poper in česnove granule. Gobe potopite v to mešanico in pustite v hladilniku marinirati 1 dan.

Nato marinirane Hericium popečemo z obeh strani (na primer obtežimo z drugo ponevjo), da se lepo zapečejo. Pomembno je, da gobe ostanejo sočne.

Pripravite aioli iz praženega česna. Odrežite spodnji del glave česna, ga premažite z oljem, soljo in poprom ter postavite v pečico in ga pri 170 °C pecite približno 35 minut, da se česen zmehča. Česen iztisnite. Česnovo pasto zmešajte, dodajte rumenjake in vmešajte olje. Tako dobite majonezo. Na koncu jo začinite s soljo, poprom in malo belega vinskega kisa.

Burger postrezite na popečeni žemljici z gobami, narezano rdečo čebulo, zeleno zelenjavo in kornišoni.

Zahtevnost Število obrokov Čas priprave Skupni čas

Enostavno 440 min50 min