Od ponedeljka do petka od 7:00 do 15:00
Sestavine: 4 večje posušene gobe Hericium
4 žemljice za burgerje
2 rdeči čebuli
125 g jagnječje solate
60 g kumarice cornichons
Olje
rižev kis
sol
sladka paprika
kajenski poper
granuliran česen
Vstavite 1 paličico česna in joioli: 1 paličico česna.
3 jajčni rumenjaki
olje
sol
poper
beli vinski kis
Sušene gobe Hericium namočite v vročo vodo in pustite, da se zmehčajo. Po 30 minutah iztisnite odvečno vodo. Dajte jih v zaprto posodo. Hericium prebodite z vilicami, da bo lažje absorbiral okuse.
Gobe premažite z oljem. Zmešajte rižev kis, sol, sladko papriko, kajenski poper in česnove granule. Gobe potopite v to mešanico in pustite v hladilniku marinirati 1 dan.
Nato marinirane Hericium popečemo z obeh strani (na primer obtežimo z drugo ponevjo), da se lepo zapečejo. Pomembno je, da gobe ostanejo sočne.
Pripravite aioli iz praženega česna. Odrežite spodnji del glave česna, ga premažite z oljem, soljo in poprom ter postavite v pečico in ga pri 170 °C pecite približno 35 minut, da se česen zmehča. Česen iztisnite. Česnovo pasto zmešajte, dodajte rumenjake in vmešajte olje. Tako dobite majonezo. Na koncu jo začinite s soljo, poprom in malo belega vinskega kisa.
Burger postrezite na popečeni žemljici z gobami, narezano rdečo čebulo, zeleno zelenjavo in kornišoni.
Zahtevnost Število obrokov Čas priprave Skupni čas
Enostavno 440 min50 min