Od ponedeljka do petka od 7:00 do 15:00
50 g posušenih gob Judovo uho
140 g krompirja
500 g grobe soli
400 g buče hokaido
2 stroka česna
2 jajci
25 g srednje grobe moke
50 g masla
100 g bučnih semen
100 g svežega kozjega sira
125 g rakete
sol
poper
timijan
Posušeno Judovo uho namočite v vročo vodo za 30 minut.
Na pekač dajte približno 1 cm debelo plast grobe soli, vanjo položite krompir in ga približno 40 do 45 minut pecite v pečici, ogreti na 180 °C, dokler se ne zmehča.
Pripravite bučni pire. Olupljeno bučo razčetverite, izdolbite semena in jo skupaj s strokom česna in svežim timijanom približno 25 do 30 minut pecite v predhodno ogreti pečici na 180 °C . Pečeno bučo zmešajte v gladek pire in jo dajte v cedilo, da odteče odvečna voda.
Pečen krompir olupimo in drobno naribamo. V skledi zmešajte bučni pire, nariban krompir, jajca in poldrobno moko. Naredite testo. Testo je treba izdelati hitro, da se dobro drži in ne drobi (če je moke preveč, bodo njoki gosti in ne puhasti).
Testo prenesemo na pomokano delovno površino, ga s testom razdelimo na več delov in razvaljamo zvitke. S kartonom izrežemo 1 cm široke njoke. Rahlo posujte z moko in jih položite na pladenj, obložen s papirjem za peko.
Njoke kuhajte v vreli osoljeni vodi, dokler se ne zmehčajo, približno 3 do 4 minute. Nato jih premažite s hladnim maslom, da se ne bi prijeli.
Bučna semena prepražimo. Judeževo uho prepražite na maslu, začinite s soljo in poprom.
Na krožnik servirajte njoke z ocvrtim judeževim ušesom, svežo rukolo, praženimi bučnimisemeni in naribanim kozjim sirom.
Težavnost Število obrokov Čas priprave Skupni čas
težje t 450 min70 min