Izberite državo, v katero želite dostaviti blago. Stran bomo ustrezno prilagodili, da boste lahko izbrali dostavo in plačali naročilo.

Bučni njoki z Judovim ušesom, svežim kozjim sirom in rukolo

Bučni njoki z Judovim ušesom, svežim kozjim sirom in rukolo

8. Dov njoki kopija

Sestavine:

50 g posušenih gob Judovo uho

140 g krompirja

500 g grobe soli

400 g buče hokaido

2 stroka česna

2 jajci

25 g srednje grobe moke

50 g masla

100 g bučnih semen

100 g svežega kozjega sira

125 g rakete

sol

poper

timijan

Postopek:

Posušeno Judovo uho namočite v vročo vodo za 30 minut.

Na pekač dajte približno 1 cm debelo plast grobe soli, vanjo položite krompir in ga približno 40 do 45 minut pecite v pečici, ogreti na 180 °C, dokler se ne zmehča.

Pripravite bučni pire. Olupljeno bučo razčetverite, izdolbite semena in jo skupaj s strokom česna in svežim timijanom približno 25 do 30 minut pecite v predhodno ogreti pečici na 180 °C . Pečeno bučo zmešajte v gladek pire in jo dajte v cedilo, da odteče odvečna voda.

Pečen krompir olupimo in drobno naribamo. V skledi zmešajte bučni pire, nariban krompir, jajca in poldrobno moko. Naredite testo. Testo je treba izdelati hitro, da se dobro drži in ne drobi (če je moke preveč, bodo njoki gosti in ne puhasti).

Testo prenesemo na pomokano delovno površino, ga s testom razdelimo na več delov in razvaljamo zvitke. S kartonom izrežemo 1 cm široke njoke. Rahlo posujte z moko in jih položite na pladenj, obložen s papirjem za peko.

Njoke kuhajte v vreli osoljeni vodi, dokler se ne zmehčajo, približno 3 do 4 minute. Nato jih premažite s hladnim maslom, da se ne bi prijeli.

Bučna semena prepražimo. Judeževo uho prepražite na maslu, začinite s soljo in poprom.

Na krožnik servirajte njoke z ocvrtim judeževim ušesom, svežo rukolo, praženimi bučnimisemeni in naribanim kozjim sirom.

Težavnost Število obrokov Čas priprave Skupni čas

težje t 450 min70 min